Waan je kannibaal van Baal in het Sven Nys Cycling Centre

Waan je kannibaal van Baal in het Sven Nys Cycling Centre

In heb Balenbergstraatje, bovenop de Balenberg ligt een prachtig stuk cyclocross-geschiedenis. Al zoeft de toekomst je misschien voorbij als je langsgaat. In het Sven Nys Cycling Center in Baal bouwde Sven Nys en zijn team een stukje hemel op aarde voor veldrijliefhebbers.

Het impressionante fietsparcours kwam al in beeld in de televisieserie DNA Nys. De serie waarbij vader Sven en zoon Thibau hun kunstjes zowel voor al achter de schermen showen. En dat kan nergens beter dan in hun eigen trainingscentrum.

In het belevingscentrum word je in de sfeer van de cyclocross ondergedompeld. Je wandelt er van het ene historische wielermoment naar de andere overwinning. Rond het centrum, tegen de flanken van de Balenberg, kun je fietsen en wandelen op de aangelegde parcours.

Het parcours van de GP Sven Nys is dag en nacht toegankelijk om te verkennen met je crossfiets of mountainbike. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zijn er ook verscheidene bmx- en trialparcours op de Balenberg. Efkes zot doen op twee wielen of zelfs op één wiel? Er is geen plek waar dat beter gaat dan op de in Sven Nys zijn eigen trainingscentrum.

Laat een reactie achter