Koninklijke kunst in Museum Voorlinden

Koninklijke kunst in Museum Voorlinden

Op anderhalf uur van Antwerpen ligt Wassenaar. Een Nederlands dorp dat tot voor kort de woonplaats van Oranje-opperhoofd Willem-Alexander was. En de perfecte uitvalsbasis voor een uitstap naar museum Voorlinden.

Al vijf jaar is Wassenaar de thuisbasis van Museum Voorlinden. Een museum waar je kunst niet enkel kunt bekijken. Je kunt je er letterlijk onderdompelen in kunst, eraan voelen, je erin spiegelen en er deel van uitmaken. Een hapje kunst proeven, zeg maar. 

Je hoeft er het verschil tussen expressionisme en dadaïsme of tussen barok en renaissance niet te kennen. Voorlinden is een plek waar je hart zachte vreugdesprongen maakt. Dat een museum kan verrassen, overdonderen, amuseren en informeren is leuk. Dat al het vorige van toepassing is zowel op kleuters als op senioren is doldwaas. 

Liftkoker voor muizen

Een koppel zonnekloppers, extra large geboetseerd door de Australiër Ron Mueck. Of een spiegelpaleis, nee nog beter, een spiegeltuinhuis met verborgen ruimtes gecreëerd door kunstenaar Song Dong. Een liftkoker voor muizen en een zwembad waar je grootste optische illusies werkelijkheid worden. Een plek waar je naar de wolken kunt staren, om je eraan te herinneren dat kunst overal is. Je vindt er stukken terug waarbij je zuchtend denkt: zo kan ik het ook. Zo behapbaar, dat het schoon wordt. 

Opwindende kunst

Tot eind september 2019 kon je het werk van Do Ho Suh bewonderen. Hij werkt met kleurrijke stoffen en bouwt er prachtige huizen mee. Tot en met 1 september 2019 waan je jezelf een gekleurde pompoen met het werk van Yayoi Kusama. Deze twee tijdelijke exposities zijn stevig de moeite waard.

dagje uit, uitstap, museum voorlinden, wassenaar, dagtrippers
dagje uit, uitstap, museum voorlinden, wassenaar, dagtrippers

Museum Voorlinden is een plek waar alles meant to be is. Waar zelfs de bloemen die je van de parking naar het museum leiden, arty farty zijn. Niets is wat het lijkt in Museum Voorlinden. Opwindender kan een portie kunst niet zijn.

Eigenlijk moet je om het half jaar een uitstap naar museum Voorlinden plannen. Want de collecties veranderen steeds, het weer lijkt er altijd schitterend te zijn en de zee ligt op een scheet van het prachtige gebouw.

This Post Has One Comment

Laat een reactie achter