Dagje uit in Eindhoven, hippe stad op anderhalf uur van Antwerpen

Dagje uit in Eindhoven, hippe stad op anderhalf uur van Antwerpen

Mijn oma is een Nederlandse. Dat maakt mij 1/8e Nederlander. Ik weet niet of het aan mijn roots ligt of aan het land, maar ik sta zot van Nederland.

Op 1 september, mijn verjaardag, gingen we met het gezin op dagtrip naar Eindhoven, de vierde grootste stad van Nederland. Spoiler alert, Eindhoven is zo’n leuke stad, dat ik ze niet van mijn to-do-lijst kan schrappen. Zo graag wil ik nog een keer terug.

Op de tandem door Eindhoven

Eindhoven is geen gigantisch grote stad à la Rotterdam of Amsterdam. Maar om de stad tijdens een dagje uit te ontdekken is Eindhoven groot genoeg. Daarom had ons mama het geweldige idee om op een tandem de stad te ontdekken. Ons moeder haar ideeën zijn puur goud. Want niet alleen is tandemfietsen geweldig amusant en het is ook een ludiek zicht voor de voorbijgangers.

uitstap, dagje uit, dagtrip, eindhoven, datrippers

Fietsen is een zalige manier om aan sightseeing te doen. Nederland is zoveel beter voorzien op fietsers dan België, en dus is fietsen dé ideale manier om de stad te ontdekken. Dat de zon die dag lekker scheen, maakte het fietsen alleen maar leuker. Zoveel pluspunten, het houdt niet op.

Snuisteren op Strijp S

Eindhoven is dé Philipsstad. Philips was zo actief in Eindhoven, dat ze een stad in de stad bouwden. Op Strijp S vond je vroeger het bedrijventerrein van Philips. Dat terrein kwam rond 2000 leeg te staan. Nu is Strijp S the place te be voor de hippe medemens die van originele winkelconcepten houdt, voor de jonge, sportieve mens die zot is van skaten of voor de modale man die een innovatief concept wel kan appreciëren. Strijp S is een industriële parel. Alle gebouwen ondergingen een opknapbeurt, de hippe koffiezaken, restaurants en winkels schieten er als paddenstoelen uit de grond.

We keken er onze ogen uit onze kop in het indoorskatepark. Een gigantische hal waar zowel zevenjarigen voor het eerst voorzichtig van hun skateboard leren donderen, als veertienjarige pubers de meest zotte kuren uithalen. Alleen al naar de skaters kijken, vonden wij heel plezierig.

Snuisteren in de binnenstad

De binnenstad van Eindhoven is best gezellig en zeer netjes. Aan het station vind je The Student Hotel, waar je alleen al voor interieurinspiratie eens moet binnenstappen. In The Student Hotel slapen niet alleen hotelgasten, er wonen ook studenten. Ideale logeerplek voor wanneer je dagje uit te kort blijkt om Eindhoven te ontdekken.

Ga je dieper de stad in dan vind je om de 300 meter een koffiebar waar de plantjes aan het plafond hangen en je koffie drinkt uit grootmoeders’ servies. Echt, aan gezelligheid geen gebrek in Eindhoven. Loop zeker even langs de Sissy Boy. Niet alleen ziet de winkel er super hip, vet, strak en cool uit. De collecties zijn er altijd zo mooi, dat je voor je het weet met een lege portemonnee zit.

Smullen in de Down Town Gourmet Market

Net zoals zoveel andere steden, ontkomt Eindhoven ook niet aan de hype van de foodmarket. In een erg gezellig, industrieel ogend (ahja, wat anders) pand kun je in de Down Town Gourmet Market je buikje rond snoepen. Sharing is caring enzo. Wij lieten ons verleiden door Turkse tapas, Italiaanse bruscetta, een noedelsoepje en burrito’s. Het was heerlijk lunchen in het zonnetje op de gezellige binnenplaats, maar in de winter verkast de hele handel naar binnen. Gezellig quoi!

strijp s, dagtrip, eindhoven, datrippers, down town gourmet market
strijp s, dagtrip, eindhoven, datrippers

Eindhoven is een aanrader voor een dagje uit. Ik weet het, ik had het al gezegd, maar ’t is maar dat je het zeker weet. Je vindt er interessante winkelconcepten, prachtige architectuur, vriendelijke Hollanders en yummie eten. ALLES waar een mens blij van wordt.

Inspiratie voor volgende Dagtrips

Laat een reactie achter